En stark lunchkultur på arbetsplatsen gör dig till
en attraktivare arbetsgivare.
Samtidigt ökar välmåendet
på hela företaget.

Om Sodexokortet

Arbetsgivare

Trivseln ökar – på jobbet och i livet

Med Sodexokortet tar dina anställda en ordentlig lunchpaus. Samtidigt äter de mer regelbundet och varierat. Det här ökar såväl motivation som prestation.

Studier pekar på att regelbundna lunchraster:

  • ökar koncentrationen på eftermiddagen
  • minskar stress och blodtryck och bidrar till bättre sömn
  • minskar antalet skador och sjukdagar – alltså en besparing som vida kan överstiga kostnaden.

Lunchkulturen på företaget ökar det sociala kittet mellan medarbetarna. Nog så viktigt för hur man trivs på jobbet – och mår i livet.

En stark lunchkultur ger många positiva effekter

Sveriges ekonomi påverkas i högsta grad av hur bra eller dåligt det går för de ca 1 miljon företag som finns i landet. Och hur bra eller dåligt det går för företagen påverkas i högsta grad av de som jobbar på företagen. Hur engagerade, effektiva, skickliga och kreativa är de? Tycker de om sina jobb?

Ett förvånansvärt effektivt sätt att prestera maximalt under en 8-timmars arbetsdag, och dessutom trivas med det, visar sig vara genom släppa arbetsuppgifterna och göra något annat en stund mitt på dagen.

Sodexos lunchförmån är ett erbjudande till företag som är intresserade av att öka både trivseln och effektiviteten genom att skapa en fungerande lunchkultur på arbetsplatsen. Där tid ges till att äta sin lunch i lugn och ro, social samvaro och inofficiella samtal som föder nya infallsvinklar och idéer. Och skapar större sammanhållning.

Lunchkultur är motsatsen till att sitta ensam, hukad över skrivbordet och ’jobba in lunchen’. Nej, det är när ett gäng kollegor går till ett lunchställe någon tipsat om och käkar en god lunch ihop. Man umgås och pratar informellt med varandra. Det är avslappnat och kul. Det är socialt och glatt. Och det ger resultat.

sodexo-kollegor-jobbet-kul

SÅ FUNKAR DET


Så här fungerar vår standardtjänst:

  • Bestäm hur mycket ni vill subventionera
  • Välj mellan att ladda kontot månadsvis, för 12 månader eller för 16 månader
  • Den anställde behöver aktivera sitt kort för att förmånen ska börja fungera
  • Lunchförmånen betalas automatiskt ut den 25:e eller 1:a i varje månad
  • Vi gör en medarbetarmätning innan vi startar tjänsten och följer upp efter ett år för att mäta effekten av er lunchförmån

Vad är Sodexokortet?

Sodexokortet gäller överallt där mat säljs

Förmånskortet fungerar som ett vanligt betalkort, fast bara för mat. Går att använda på alla ställen som säljer mat och som tar emot VISA – mataffärer, restauranger, caféer och även i Convinis matautomater. I Sverige är det cirka 50 000 ställen. Kortet fungerar på samma sätt utomlands.

Hur stor är företagets investering?

Det är ca 10 procent billigare att erbjuda lunchförmån än att betala ut samma summa i lön. Detta eftersom subventionen inte utgör grund för semester och sjuklön. Lägg därtill de vinster du gör i form av ökad trivsel, bättre prestation och lägre sjukfrånvaro.

Smidigt och enkelt att starta tjänsten

När du bestämt dig för att ge dina medarbetare lunchförmån kan du komma igång redan inom en vecka om du vill. Vår lösning är lätt att koppla ihop med ditt befintliga löne- och ekonomisystem, och lägger enkelt upp den på er förmånsportal.

Dela